Stop forhastede EU-regler om "dual quality"

En forhastet behandling af nye EU-regler om forbrugerbeskyttelse kan have alvorlige konsekvenser for store danske fødevarevirksomheder og deres eksport til EUs indre marked.

Det drejer sig om reglerne for at håndhæve “dual quality” – det vil sige den forskel i sammensætning, der kan være i samme produkt under samme varemærke afhængigt af, hvor i EU varen er produceret.

Disse differencer skyldes altovervejende lokale forskelle i produktionsudstyr eller råvarer. Meget sjældent er der tale om bevidst vildledende markedsføring, hvilket ellers er argumentet bag det nuværende forslag til skærpede “dual quality”-regler.

Man skyder derfor gråspurve med kanoner i et unødigt regelsæt, der ovenikøbet er ved at blive hastet igennem uden ordentligt forarbejde eller grundige analyser af konsekvenserne.

Dansk Annoncørforening har derfor i dag skrevet til Erhvervsminister Rasmus Jarlov, de danske EU-parlamentarikere samt det danske medlem af den relevante arbejdsgruppe for at lufte vores bekymring. Kontakt os for mere information.

Opdatering

Arbejdsgruppen i EU kunne ikke nå til enighed om “dual quality” under sit møde den 30. januar og vil derfor tage sagen op igen til sit næste møde den 13. februar. Den foreliggende tekst er stadig problematisk; især for danske fødevarevirksomheder med stor eksport til EUs indre marked.

Dansk Annoncørforening følger udviklingen, og vi holder vores medlemmer opdateret.

 

Holger Wilcks